Thorning om europæisk klimaslagsmål: Vi er ambitiøse

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har været i direkte kontakt med EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, mens forhandlingerne om EU's klimamål for 2030 er på vej mod en forventet afslutning.

Og Thorning understregede det danske ønske om "ambitiøse mål for reduktion af CO2-udledning, for brug af vedvarende energi og for energieffektivitet".

- Der er ingen i Bruxelles, som er i tvivl om, hvor Danmark ligger i det spørgsmål. Vi ønsker ambitiøse mål for reduktion af CO2-udledning, for brug af vedvarende energi og for energieffektivitet, siger hun i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Men det er ikke nogen nem sag. Der er meget delte meninger om, hvor EU skal lægge ambitionsniveauet. Både i kommissionen og blandt medlemslandene. Derfor skal vi arbejde hårdt for at påvirke processen i Bruxelles i den rigtige retning, siger hun.

Der er ifølge Ritzaus oplysninger stor slåskamp mellem den danske klimakommissær, Connie Hedegaard, på den ene side og den industrivenlige tyske energikommissær, Günther Oettinger, på den anden.

Debatten i kommissionen afspejler også stor uenighed mellem landene, der skal forhandle den endelige løsning på plads med EU-Parlamentet.

- Kommissionens udspil vil være vigtigt for de beslutninger, som EU's stats- og regeringschefer skal træffe til marts. Og der er til det sidste usikkerhed om udfaldet, siger Thorning, alt imens kommissionen forhandler om klimamålene i Bruxelles.

Planen ventes præsenteret onsdag ved middagstid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip