Thorning om kontroversiel S-bog: Det er skønlitteratur

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) betegner bogen "Den hemmelige socialdemokrat" som et "skønlitterært værk", som der ikke er grund til at gå dybere ind i på tirsdagens gruppemøde hos Socialdemokraterne.

- Det er ikke noget, vi skal bruge særlig lang tid på. Der er tale om skønlitteratur, og normalt bruger vi ikke særlig lang tid på skønlitterære værker på vores gruppemøder, lyder det fra statsministeren, der dermed for første gang forholder sig til den famøse bog.

Bogen beskriver partiets udvikling siden 2005, da Helle Thorning-Schmidt slog den nuværende overborgmester i København, Frank Jensen, som partiformand i en urafstemning.

Bogen, der ifølge forlaget er skrevet af et anonymt medlem af folketingsgruppen, refererer blandt andet fra lukkede møder i partiet.

Direkte adspurgt mener Helle Thorning-Schmidt dog ikke, at det er i orden at skrive bogen.

- Det synes jeg da ikke, det er. Men det handler om fiktion og skønlitteratur, og jeg synes egentlig, at vi socialdemokrater skal koncentrere os om det politiske, hvor der er nok at tage fat på, siger hun.

Ordene faldt forud for Socialdemokraternes første gruppemøde efter udgivelsen af bogen, der samtidig var startskuddet til offentlige gætterier i, hvem der stod bag bogen.

Og mens statsministeren altså trækker på skuldrene, er der anderledes kradse holdninger til bogen fra flere af hendes ministre.

- Jeg synes, det er møgirriterende, at der er nogen, der gerne vil sige en masse, men at de ikke vil stå ved det, de siger, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup.

By- og boligminister Carsten Hansen kalder det forud for gruppemødet "meget ubehageligt" at have en anonym forfatter blandt sine egne, mens gruppeformand Henrik Dam Kristensen kalder bogen "usympatisk".

- Der er skrevet en bog, som jeg synes på alle måder er usympatisk, og hvor meget af det er usandt. Den måde, man karakteriserer socialdemokrater på, er simpelthen ikke rimelig, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip