Thorning om lærerkonflikt: Det ser svært ud

På sit tirsdagspressemøde opfordrer hun parterne - Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening - til at finde en forhandlingsløsning på konflikten.

Statsministeren er dog klar over, at det ikke bliver nemt.

»Jeg vil stadig opfordre til, at der findes en løsning, selv om jeg godt kan se, at det ser svært ud,« siger Helle Thorning-Schmidt, der fortsat ikke vil tale om det regeringsindgreb, som efter mange iagttageres mening er den eneste realistiske løsning på den verserende konflikt.

»Lige fra den første dag i denne her konflikt har mange spurgt, hvornår regeringen griber ind? Svaret er, at vi har en konflikt, fordi parterne ikke indtil nu har kunnet finde en forhandlingsløsning, og når parterne ikke kan det, er det en del af den danske model, at man kan strejke eller lockoute for at lægge pres på sin modpart, for at få skabt fremdrift i forhandlingerne,« siger Helle Thorning-Schmidt, der har forståelse for, at situationen er besværlig.

»Konflikten på lærerområdet er gået ind i sin tredje uge. Det er meget besværligt for mange familier, og jeg tror også, at børnene er begyndt at savne deres skole rigtig meget, men jeg synes, at de danske familier - på trods af det besvær, der er - har taget udfordringerne ganske pænt,« siger hun.

Det helt store stridspunkt i forhandlingerne mellem KL og lærerne har været spørgsmålet om lærernes arbejdstid.

Dagens Gossip