Thorning om skattesag: Nogen har ikke fortalt sandheden

Skrevet af admin

03/11/2014

Mest læste i dag

Grunden til, at det ikke er lykkedes Skattesagskommissionen at finde ud af, hvem der har lækket statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, private skatteoplysninger til BT i 2011, skyldes, at der er et eller flere vidner, der ikke har talt sandt.

Så kontant er meldingen fra statsministeren, efter at kommissionen mandag er kommet med sine konklusioner. Og altså har konkluderet, at man ikke har kunnet finde ud af, hvem der har lækket skatteoplysningerne.

- Når det er tilfældet, er det, fordi nogen har valgt ikke at fortælle sandheden, siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig kommentar.

I alt 46 personer fra embedsmænd over daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) til hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt er blevet udspurgt. Sidstnævnte er sigtet af politiet for at have lækket oplysningerne.

- Midt under valgkampen i 2011 blev personlige og fortrolige dokumenter om mine skatteforhold lækket. Det er åbenlyst, at det, der er foregået i denne sag, er forkert og ulovligt. Det er en meget alvorlig handling.

- Det er generelt krænkende for vores retsfølelse, at personlige papirer bliver lækket. Det må ikke ske. Hverken for mig eller for andre borgere, siger Thorning.

Hun kalder det "beklageligt", at kommissionen ikke har kunnet afdække, hvem der stod bag lækagen.

- De eller den, som står bag lækagen, har også et ansvar for, at tilliden til myndighederne er blevet udfordret.

- Personligt har sagen været dybt ubehagelig for mig og min familie. Det vil jeg ikke lægge skjul på, siger Thorning.

Kommissionen konkluderer, at en embedsmand er gået for tæt på behandlingen af den konkrete skattesag, at to embedsmænd har brudt deres tavshedspligt, at der har været en alvorlig lækage til pressen, og at der er afgivet urigtige oplysninger til Folketingets Ombudsmand.

/ritzau/