Thorning opfordrer de blå til at droppe dramatikken

Det er opfordringen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Venstre, de Konservative og Liberal Alliance, efter de tre partier tirsdag udvandrede fra vækstforhandlingerne, fordi de ikke kan komme igennem med kravet om at fjerne arveafgiften for familieejede virksomheder.

»I øjeblikket tror jeg, at man skal skrue lidt ned for dramaet og taktikken i alt det her og komme tilbage til forhandlingsbordet,« siger Helle Thorning-Schmidt.

»Vi har vist, at vi kunne få alle partier undtagen Enhedslisten med ved den første vækstpakke. Vi vil nu også gerne vedtage den anden del af vækstpakken, og jeg appellerer til, at det ikke skal være taktik, der gør, at vi må skuffe forventningen hos de mange mennesker, der kigger på os, og siger: Hør nu, bliv færdige med de vækstplaner, sådan at virksomheder kan begynde at arbejde under de rammer, der skal skabe flere job i Danmark,« siger statsministeren.

Hun glæder sig over, at det søndag aften lykkedes finansminister Bjarne Corydon (S) at lande en aftale med hele den borgerlige opposition, der blandt andet genindfører og udvider boligjobordningen.

»Jeg håber selvfølgelig også, vi kommer videre med anden del af vækstplanen, som også er meget stor, og som mange forventer, at vi bliver færdige med, og det håber jeg selvfølgelig, vi gør i den kommende tid,« siger Helle Thorning-Schmidt.

En central del af anden del af vækstpakken er en lettelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Dagens Gossip