Thorning opfordrer læger til at besinde sig

Statsministeren er »noget forundret over«, at de Praktiserende Lægers Organisation har opfordret deres medlemmer til at afbryde aftalen med det offentlige og aflevere deres ydernumre, hvilket betyder, at patienterne skal betale for lægebesøg.

»Det er et voldsomt skridt, der her lægges op til, og det er et skridt, der vil være generende for patienterne, og jeg håber, de praktiserende læger vil besinde sig og give sig tid til at læse lovforslaget,« siger Helle Thorning-Schmidt (S).

Opfordringen til lægerne kommer efter, at regeringen i sidste uge fremlagde et lovforslag, efter forhandlingerne mellem regionerne og lægerne om en ny aftale er brudt sammen.

Det ærgrer statsministeren, at de to parter ikke kunne nå til enighed.

»Regionerne og de praktiserende læger har igennem mange måneder forhandlet om en ny aftale, og regeringen havde håbet, at det ville lykkes at indgå en aftale, som fremtidssikrer og fornyer familielægen,« siger hun.

»Regeringen ønsker ikke, at denne uenighed skal påvirke patienterne. Vi skal alle sammen være sikre på, at vi kan komme til lægen, hvis vi har brug for det, og derfor har regeringen fremlagt et lovforslag,« siger hun.

Regeringens forslag forlænger blandt andet den nuværende aftale frem til 1. september 2014.

Dagens Gossip