Thorning præsenterer dagpengeløsning i morgen

 

De 30.000 arbejdsløse, der står til at falde ud af dagpengesystemet, får hjælp af regeringen. DR Nyheder erfarer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit ugentlige pressemøde tirsdag vil præsentere regeringens bud på en løsning.

Regeringen har været under massiv pres for at finde en løsning, og ifølge DRs oplysninger betyder det - til trods for at aftalen om de nye dagpengeregler, som VK-regeringen fik indført, består - at de mange, der ryger ud af systemet i år, vil blive sikret en forsørgelse. Men det bliver ikke på samme niveau som dagpengesatsen.

De strammere regler vil fortsat blive indført gradvist, men over en længere periode end planlagt, og derfor er den plan, som Thorning fremlægger tirsdag, blot en overgang.
Presset på regeringen er vokset de seneste uger. Således var SFs medlemmer på partiets landsmøde enige om, at regeringen skulle holde hånden under de, der står til at miste dagpengene. Samtidig kom fagforeningsledere med et stærkt ønske om, at reglerne for at optjene dagpenge skulle lempes. Selv nogle af de socialdemokratiske folketingsmedlemmer krævede tirsdag, at der skulle handles i forhold til de, der falder ud af systemet.

Og fra regeringens støtteparti, Enhedslisten, kom der en trussel om at bringe regeringen i mindretal ved næste afslutningsdebat. Partiets medlemmer har også luftet idéen om, at et mistillidsvotum til regeringen - og dermed et folketingsvalg før tid - ikke er utænkeligt.

Dagens Gossip