Thorning: Regeringen er den samme

Det får ingen betydning for regeringens linje, at SF's øverste ledelse nu er omkalfatret med ny formand og ny skatteminister.

Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tirsdag præsenterede sine to nye ministre, erhvervsminister og SF-formand Annette Vilhelmsen og skatteminister Holger K. Nielsen på Amalienborg Slotsplads.

- Vi har den samme regering, men vi er tre forskellige partier. Det, vi er overbevist om, er, at vi bliver stærkere sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Smilehullerne på den nyslåede skatteminister, eks-partiformand Holger K. Nielsen, var tydelige efter mødet med dronningen på Amalienborg.

- Jeg synes, det er spændende for mig, efter mange år i politik står jeg her med statsministeren. Og lige som statsministeren er jeg overbevist om, at vi får et godt samarbejde i regeringen, siger han.

- Det er spændende at komme ind i maskinrummet efter mange år i politik og kunne påvirke det mere direkte. Jeg har haft indflydelse på mange måder, men det bliver spændende at kunne påvirke det mere direkte, siger Holger K. Nielsen.

Han overtager sin forgænger SF's chefstrateg gennem de senere år Thor Möger Pedersens plads i regeringens magtfulde Koordinations- og Økonomiudvalg.

SF's formand, Annette Vilhelmsen, understreger foran de godt 200 fremmødte mennesker på slotspladsen, at hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Det er en rigtig stærk regering vi har fået, og jeg glæder mig til at lægge alt mit arbejde i det, siger Annette Vilhelmsen på spørgsmålet om, hvorvidt Danmark har fået en mere rød regering.

 

Dagens Gossip