Thorning: Rokade handler ikke om målinger

Det har i den seneste tid ikke været morsomt for regeringspartierne at skæve til meningsmålingerne, der afslører, at hovedparten af vælgerne ikke længere vil pege på en rød regering.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at fredagens omfattende ministerrokade er en konsekvens af folkestemningen.

- Man kan ikke skele til meningsmålinger hele tiden. Jeg forholder mig til, hvad Danmark har brug for. Og vi har brug for at få styr på økonomien, siger statsministeren fredag aften til DR.

- Politik handler om politik, og en rokade ændrer ikke ved det. Vi har valgt at rokere rundt, fordi der har været en interesse fra både SF og Socialdemokraterne om at skifte poster, og det har vi nu gjort.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt havde Annette Vilhelmsen (SF) et ønske om at blive socialminister i stedet for erhvervs- og vækstminister. Og socialdemokraterne ville gerne have Henrik Sass Larsen ind i lige netop Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Henrik Sass Larsen og jeg har arbejdet sammen i rigtigt mange år og har haft et stærkt samarbejde. Derfor har jeg gerne ville have ham med på ministerholdet. Og det får jeg nu på en post, som er meget vigtig, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

Om timingen for rokaden siger statsministeren til TV2 News:

- Hvis vi skulle lave en rokade, så skulle vi lave den nu, før sæsonen går i gang. I næste uge ruller de politiske sommermøder ud, og derfor var det rigtige tidspunkt.

Da Socialdemokraterne, De Radikale og SF tilbage i 2011 vandt regeringsmagten, havde de tre partier tilsammen 43,5 procent af stemmerne.

Men især Socialdemokraterne og SF er sidenhen gået tilbage. Regeringspartierne står ifølge DR's seneste Epinion-måling til at hente 31,3 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

I alt seks ministerier skiftede fredag ministre. Henrik Sass Larsen er den eneste nye minister, mens Mette Gjerskov (S) og Henrik Dam Kristensen (S) røg ud af ministerholdet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip