Thorning: Sankt Hans samler os alle

Juleaften afholdes med familien, 8. marts med kvinderne og festivaler med vores jævnaldrende, remsede statsministeren op i sin båltale, inden hun søndag aften tændte bålet i forbindelse med Sankt Hans-fejringen på Marienborg i Nordsjælland.

Inden da havde hun indbudt alle interesserede borgere til at møde op i parken omkring den officielle statsministerbolig for at synge Midsommervisen og se bål.

»Sankt Hans aften er en fest, der samler os alle sammen. Børn og voksne. Mænd og kvinder. Røde, blå og andre kulører. Vi er ude i det fri, her er ingen lukkede døre. Sankt Hans aften er alle velkomne,« sagde statsministeren blandt andet.

Hun gjorde det samtidig klart, at ligesom Sankt Hans er for alle, skal folkeskolen også være det. Derfor opfordrede hun de fremmødte børn til at glæde sig til, at regeringens nye folkeskolereform træder i kraft.

»Den ny folkeskole skal give alle børn en chance for at blive dygtigere. Ikke kun de børn, der har forældre, som kan hjælpe. Ikke kun de børn, der har let ved det boglige. Skolen skal give plads til alle. Alle børn kan blive dygtigere. Det har altid været den danske vej. Danmark har brug for alle slags talenter, og jeg er overbevist om, at vi alle sammen har et talent at folde ud, hvis vi får muligheden for det.«

Helle Thorning-Schmidt slog samtidig fast, at når man har muligheder, har man også pligter.

»Alle får en chance. Til gengæld har vi også hver især et ansvar for at gribe chancen, bruge mulighederne og gøre det, vi mener er vigtigt og rigtigt.«

Dagens Gossip