Thorning-Schmidt: »Det giver knubs sådan at blive skudt på«

Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun onsdag morgen kort før klokken syv holdt dagens første 1. maj-tale på hjemmebane hos Socialdemokraterne i Østerbrokredsen.

»Andre på den politiske scene diskuterer hvordan og på hvilket tidspunkt i valgperioden, man skal gennemføre revolutionen. Dem om det. Men en ting er sikkert: Det bliver uden Socialdemokraterne. Og ved I hvad, jeg er overbevist om, at det også bliver uden danskerne,« sagde Helle Thorning-Schmidt med slet skjult hentydning til debatten om partiets støtte til en udemokratisk revolution, der senest var oppe at vende på partiets årsmøde.

Thorning-Schmidt langede også ud efter Venstre, som hun beskyldte for ikke at tage ansvar. Venstres leder Lars Løkke Rasmussen har kaldt regeringens vækstpakke »en fin lille aftale«, men hvad er Venstres egen plan, spurgte statsministeren retorisk.

»Indtil videre ved vi kun, at Venstre vil have nulvækst, sikre at de rigeste familier undgår at betale arveafgift, og så vil de have billige sodavand. Ok. De fik billige sodavand, og det kan være fint nok. Men det bliver ikke med os, at arveafgiften for de rigeste bliver afskaffet. Og nulvækst er ikke vejen frem for Danmark. Vi vil en anden vej,« sagde Helle Thorning-Schmidt, der erkendte, at det til tider er ensomt og utaknemmeligt at være landets leder.

»Så jo, det kan godt være lidt ensomt at være regering i Danmark. Og tro mig, det giver knubs sådan at blive skudt på. Fra højre og venstre. Fra morgen til aften. Men ved I hvad, sådan må det være. For jeg er overbevist om, at det er bedst for Danmark, når det er os, som er i førersædet. Socialdemokraterne kan gøre den forskel,« sagde Helle Thorning-Schmidt og udløste stort bifald fra tilhørerne i Østerbrohuset.

Helle Thorning-Schmidt regner det også for en sejr, at landet ikke længere regeres ved blokpolitik.

»Vi gik til valg på at bryde med 10 års blokpolitik. Det er lykkedes. Det er ikke længere et parti i Folketinget, der beslutter alt. Kan I huske, at når Pia Kjærsgaard sagde »hop«, så hoppede den borgerlige regering? Det er slut. I dag arbejder vi sammen om at finde løsningerne. Man får ikke alt, hvad man ønsker sig. Men fælles løsninger er stærke løsninger,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

1. maj-talen på Østerbro er den første af i alt syv taler, statsministeren holder i løbet af dagen.

Klokken 9.45 gælder det Seniorhuset i Odense, 11.20 Lillebæltsværftet i Middelfart, 12.45 Horsens Håndværker og Industriforening, 14.10 Tangkrogen i Aarhus, 15.10 Skovbakken i Randers og endelig 16.30 Kildeparken i Aalborg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip