Thorning ser Sass-sag som et lukket kapitel

»De forhold, der gjorde sig gældende i 2011, betragter jeg som et lukket kapitel. Der er blevet sagt og skrevet rigtig meget om den sag, men nu skal vi altså til Amalienborg. Vi kan ikke lade kronprinsen vente,« siger Helle Thorning-Schmidt på trappen til Christiansborg til TV 2 News.

Inden statsministeren ilede til Amalienborg for at effektuere ministerrokaden, nåede hun også at give Nick Hækkerup (S), der erklærer sig »ked af« at blive fjernet fra Forsvarsministeriet, et par rosende ord med på vejen.

»Nick Hækkerup har været en god forsvarsminister. Jeg har været glad for ham, og jeg synes, at han har taget nogle sværdslag. Nu kommer han over på en tung post, og jeg forventer mig meget af ham,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Nick Hækkerup skal fremover være europa- og handelsminister, mens SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) efter eget ønske rykker over i Social- og Integrationsministeriet.

»Det er en kabale, som skal falde på plads, og der er nogle, som har ønsket andre poster. Blandt andet har Annette Vilhelmsen ønsket at blive social- og integrationsminister, og det har jeg stor respekt for. Og så får jeg mulighed for at få Henrik Sass ind på en vigtig ministerpost. Socialdemokraterne vil gerne være med til at diskutere, hvordan vi skal skabe flere arbejdspladser,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Kronprins Frederik står for den royale del af ministerrokaden, da Dronning Margrethe er på ferie i Frankrig.

Dagens Gossip