Thorning: Serbien må vente på EU

Serbien må vente til december med at få det endelige klarsignal for optagelsesforhandlinger med EU, vurderer den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt, men hun understreger samtidig, at optagelsesforhandlingerne går i gang, skriver B.dk.

Den tyske forbundsdag vedtog for nylig, at EU-landene skal se tiden an og først give endeligt tilsagn i december. Det falder serberne for brystet, for de havde regnet med et grønt lys allerede på det topmøde, der slutter i dag i Bruxelles, men ifølge Helle Thorning-Schmidt kan østlandet godt vente, for det vigtige signal er samtidig, at udvidelsesforhandlingerne kommer.

»Vi skal først vente til vi kommer lidt videre og ser, hvordan forhandlingsrammen skal være for udvidelsen med Serbien. Men den gode nyhed for Serbien er jo, at vi kommer videre nu og vi kommer i gang med forhandlingerne,« sagde Helle Thorning-Schmidt inden mødet fredag.

Den tyske kansler Angela Merkel er klar til at holde den første optagelseskonference til januar, men først når EU-landene har set endeligt på sagen en gang mere.

»Først efter en bekræftelse af implementeringsfremskridtene i december kan den første optagelseskonference i januar 2014 træde sammen,« sagde Angela Merkel for nylig.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip