Thorning siger farvel til sit ugentlige pressemøde

Ifølge ministeriet dropper Thorning det ugentlige møde med pressen på grund af den nye debatform, »Spørgetime med statsministeren«, som Folketinget har indført i med nye folketingsår. Her skal statsministeren hver anden tirsdag i krydsild med oppositionens partiledere i Folketingssalen.

»Der afholdes således ikke længere ordinært pressemøde tirsdage klokken 11.30. I stedet vil statsministeren møde pressen umiddelbart efter spørgetimen,« skriver ministeriet.

Der vil dog fortsat blive afholdt pressemøder med statsministeren, men det vil i stedet ske en gang om måneden - undtagen i juli.

»Således vil der også blive afholdt pressemøde i juni og august,« oplyser ministeriet.

De månedlige møder vil blive meldt ud dagen inden på ministeriets hjemmeside.

Det var tidligere statsminister for Venstre Anders Fogh Rasmussen, der i 2001 indførte det ugentlige pressemøde i Spejlsalen. Sidste år forklarede Foghs tidligere spindoktor Michael Kristiansen til Berlingske, at pressemøderne blandt andet kunne bruges til at styre pressen.

»I vores hoveder skulle den ansvarlige med jævne mellemrum kunne stilles til ansvar i det moderne demokrati. Når det er sagt, så handlede det i høj grad også om, at vi fik øjnene op for, at pressemødet kunne blive et meget magtfuldt instrument,« forklarede Michael Kristiansen, der var Anders Fogh Rasmussens særlige rådgiver i de første regeringsår.

»I forhold til pressen brugte vi mødet til at udskyde svar. Vi kunne henvise til pressemødet, hvis ikke han ville svare journalisterne i løbet af ugen. Det virkede ret godt, fordi mange af sagerne på den måde blev glemt. Samtidig kunne vi sætte dagsordenen ved at vise, hvad der var vigtigt og ikke-vigtigt på selve pressemødet,« sagde han

Ifølge en opgørelse foretaget af Berlingske Research sidste år, var Danmark en af de meget få europæiske nationer, vi normalt sammenligner os med, hvor statsministeren møder pressen fast hver uge.

Dagens Gossip