Thorning skal i åbent samråd om PET-sag på fredag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har onsdag ikke villet udtale sig om, hvorvidt hun allerede i november vidste, at tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) gav Folketinget "et forkert billede" af årsagen til aflysningen af retsudvalgets besøg på Christiania.

Men fredag eftermiddag klokken 13.00 kan statsministeren se frem til at blive mødt med en byge af spørgsmål, når hun er indkaldt til åbent samråd om sagen i Folketingets Retsudvalg.

Det er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, og Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, der har kaldt statsministeren i samråd.

På samrådet skal Thorning forklare, "hvorvidt, hvordan og hvornår statsministeren har været orienteret om dialogen mellem Statsministeriet og Justitsministeriet om informationerne til Folketinget vedrørende begrundelsen for aflysningen af Retsudvalgets besøg på Christiania, samt hvorvidt statsministeren har været involveret i denne dialog".

Samtidig skal statsministeren "redegøre nærmere for dialogen mellem Statsministeriet og Justitsministeriet vedrørende informationerne til Folketinget om begrundelsen for aflysningen af Retsudvalgets besøg på Christiania med særlig fokus på Statsministeriets rolle og handlinger mellem den 19. november 2013 og afholdelsen af samrådet med justitsministeren om sagen den 10. december 2013."

Den såkaldte PET-sag, som i december kostede Morten Bødskov ministertitlen, væltede onsdag ind på statsministerens bord.

Det sker, efter at nye dokumenter viser, at Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, allerede i midten af november modtog mails fra Justitsministeriet med udkast til en udtalelse fra Morten Bødskov, hvor den daværende justitsminister beklager, at han har bidraget til at give retsudvalget forkerte oplysninger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip