Thorning skriver brev til 4. A: Hun kan ikke redde Jasmin

- Jeg er ked af at høre, at Jasmin har det meget svært. Og jeg kan godt forstå, at det betyder meget for jer at beholde jeres gode klassekammerat.

Sådan reagerer statsminister Helle Thorning-Schmidt på et brev og en video fra 4. A på Vestre Skole i Middelfart. De har kontaktet statsministeren i håb om, at hun kan forhindre, at klassekammeraten Jasmin Ahadi blivet udvist til Afghanistan med sin familie.

Statsministeren har ifølge fyens.dk sendt et brev, som 4. A's klasselærer i dag kunne læse højt for eleverne. Her forklarer hun, at hun ikke kan hjælpe, men at hun har sendt brevet og videoen videre til justitsminister Morten Bødskov.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag

11-årige Jasmin flygtede med sin familie fra Afghanistan i 2008. Undervejs blev familien skilt ad, og Jasmin kom til Danmark med sin søster og sin dengang gravide mor.

De fik humanitær opholdstilladelse, da livet som enlig mor kan være farligt i Afghanistan. Men i efteråret kom de i kontakt med Jasmins far og bror, og familien blev genforenet i Danmark.

Men dermed forsvandt også grundlaget for deres opholdstilladelse, og familien skal vises ud af landet.

Jasmin frygter, hvad der vil ske, hvis familien flytter tilbage til Afghanistan. Blandt andet fordi hendes far har arbejdet som chauffør for vesterlændinge, hvilket falder Taleban for brystet.

- Jeg ved slet ikke, hvad der skal ske. Det er virkelig hårdt, siger Jasmin til Dagens.dk.

Se 4. A's videobrev til statsministeren her

Dagens Gossip