Thorning står på fast genoptjeningskrav

Der bliver ikke ændret ved hverken dagpengeperioden eller genoptjeningskravene, selv om flere tusinde danskere risikerer at miste deres dagpenge efter nytår.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit første ordinære pressemøde i det nye folketingsår.

- Vi har ikke nogen planer om at ændre på reglerne for dagpenge, og det gælder også genoptjening. Og jeg vil sige, at genoptjening hjælper ikke de arbejdsløse her og nu, siger Helle Thorning-Schmidt.

- De arbejdsløse har brug for et arbejde, og hvis vi skal skabe mere arbejde i Danmark, så har vi brug for mere vækst. Vi har brug for at holde hånden aktivt under beskæftigelsen, som regeringen gør, siger hun.

Netop genoptjeningsperioden har fagbevægelsen ellers et ønske om, at regeringen vil se på.

LO's formand, Harald Børsting, sagde således følgende, efter at regeringen præsenterede den såkaldte akutpakke sidst i august:

- Det her er et godt initiativ, som vil løse noget af problemet. Men vi vil stadigvæk stå med alt for store grupper, der vil falde ud, hvis vi ikke kigger på genoptjeningsperioden, sagde Harald Børsting.

Med dagpengereformen skærpes kravene til genoptjening blandt andet ved, at det vil kræve 52 uger i arbejde at genoptjene retten til dagpenge mod de hidtidige 26 uger.

Helle Thorning-Schmidt fastslår også tirsdag, at halveringen af dagpengeperioden fra 4 til 2 år står fast.

- Vi har accepteret, at vælgerne har sammensat et folketing, hvor der er flertal for at halvere dagpengeperioden. Siden da har vi arbejdet målrettet på at hjælpe de mennesker, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet, siger hun.

Statsministerens pressemøde falder samme dag, som en ny måling fra Gallup har vist, at 6 ud af 10 danskere ønsker, at langtidsledige danskere skal reddes med en garanti for at få et job eller en uddannelse, så de ikke mister deres dagpenge.

Gallup-målingen er lavet for Enhedslisten, hvis krav for at stemme for finansloven netop er en jobgaranti.

 

Dagens Gossip