Thorning står til kritik for beredskab i Grønland

En del af det livsnødvendige redningsudstyr befinder sig nemlig i Danmark, og ikke i Grønland, hvilket kan hindre katastrofeberedskabet i Arktis i at virke, hvis katastrofen er ude.

Problemet er vokset i de senere år, fordi sejladsen omkring Grønland er vokset betydeligt som følge af det mildere klima. Antallet af krydstogtsskibe og kommercielle skibe i Arktis er vokset betydeligt, men stadig er det forbundet med fare at sejle i det isfyldte farvand.

Et andet problem er, at forsvarets Challengerfly ikke både kan udføre miljøkontrol og redningsopgaver med det samme radarudstyr. Men ikke desto mindre har den danske stat ansvar for, at være rede til at løse begge opgaver, hvis katastrofen indtræder.

På statsrevisorernes møde onsdag eftermiddag vil de seks statsrevisorer derfor komme med en klar opfordring til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om at få rettet op på det mangelfulde katastrofeberedskab.

Det er statsministeren, der har det overordnede og koordinerende ansvar for Grønland, men en lang række ministerier bærer det konkrete ansvar i fællesskab, konkluderer statsrevisorerne. For nok er det forsvar og politi, som står for den operative del, men de regler, der gælder, bestemmes i andre ministerier. Det gælder blandt andet Miljøministeriet, Erhvervs- og vækstministeriet, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samt Udenrigsministeriet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip