Thorning tager Enhedslistens krigslyst med ro

Hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) eller finansminister Bjarne Corydon (S) har problemer med at holde hvilepulsen i ro oven på Enhedslistens beslutning om at vende tommelfingeren nedad til centrale dele af regeringens vækstplan.

Det fastslog begge ministre forud for et møde i Socialdemokraternes hovedbestyrelse, hvor der ventes hørbar debat om netop vækstplanen og partiets nuværende politiske kurs i det hele taget.

- Vi ved godt, at der er forskellige synspunkter mellem regeringen og Enhedslisten, men det er jo lykkedes for os to gange at lave en ganske god finanslov med Enhedslisten, og det skal nok også lykkes fremadrettet, sagde statsministeren.

Det sker efter, at Enhedslistens hovedbestyrelse og folketingsgruppe i weekenden har besluttet, at partiet vil stemme imod den aftale med kommunerne om næste års økonomi, som er en væsentlig del af regeringens vækstplan.

En udmelding, der ikke kommer som et chok for finansminister Corydon.

- Det er der vel ikke noget overraskende i, når man ser på deres grundholdninger, siger han.

- Jeg tror ikke, det var noget, de besluttede her i weekenden. Det var også deres klare signal, da vi forhandlede med dem, lyder det fra finansministeren.

Netop finansministeren har i ugens løb skabt røre i dele af sit partis bagland med udmeldingen om, at det er forkert at forstå Socialdemokraterne som et venstrefløjsparti.

Spørgsmål: Helle Thorning-Schmidt, er du enig med din finansminister i, at det er forkert at forstå Socialdemokraterne som et venstrefløjsparti?

- Jeg har ikke noget at tilføje, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip