Thorning tavs om indgreb mod gule fagforeninger

Kampen mod ikke-organiserede fagforeninger står højt på dagsordenen i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), der på Socialdemokraternes kongres i Aalborg i weekenden gentagne gange har opfordret moderpartiet til at gøre livet hårdt for »de gule«.

DSU kræver først og fremmest, at regeringen fjerner retten til fradrag af kontingentet for medlemmerne af de gule fagforeninger, men i sin afsluttende beretning til kongressen var partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) ganske tavs om kravet.

Hun nøjedes med at rose DSUerne for deres ihærdige indsats for den danske model, som hun lovede at fortsætte.

»Den danske model er måske blevet taget for givet. Men verden forandrer sig, og vi skal passe på det unikke samarbejde, vi har skabt på det danske arbejdsmarked. Vi skal stå vagt om den danske model,« erklærede statsministeren.

DSUernes kamp mod de gule fagforeninger har blandt andet skaffet formand Camilla Schwalbe et sagsanlæg på halsen. Det Faglige Hus kræver erstatning af både Schwalbe og DSU, efter hun i et debatindlæg betegnede fagforeningen som en »fupforretning«.

På kongressens talerstol gentog hun anklagen til taktfaste klapsalver, og folketingsmedlem Thomas Jensen (S) reagerede på talen med følgende Twitter-besked:

»Fup-forretning, Fup-forretning, Fup-forretning, Fup-forretning, Fup-forretning, Fup-forretning, Fup-forretning, Fup-forretning!«

Det vides endnu ikke, om Det Faglige Hus vil sagsøge den socialdemokratiske skatteordfører.

Dagens Gossip