Thorning til vælgerne: Træf det trygge valg

Med kun ni timer tilbage af valgdagen sender statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) en appel til de mange danskere, der endnu ikke har besluttet, hvem de vil stemme på.

- Jeg håber, at rigtig mange kommer ned og stemmer, og at de stemmer på det trygge valg. Det er Socialdemokraterne, siger Helle Thorning-Schmidt, da hun ankommer til Kildevældsskolen i København for at afgive sin egen stemme.

- Der er nogle ting, der er vigtige her i livet: At vi har styr på økonomien og råd til vores velfærd, siger hun.

Ægtefællen Stephen Kinnock, der for nylig blev valgt til det britiske parlament, er ved statsministerens side på valgstedet, og det samme er en stor flok af journalister fra både dansk og international presse.

Thorning oplyser efter stemmeafgivelsen, at hun har stemt på liste A, altså Socialdemokraterne. Hun har haft mulighed for at stemme på sig selv personligt, da hun er opstillet i København, hvor hun også bor.

Socialdemokraterne har ført valgkamp under sloganet "Det Danmark du kender", og statsministeren har valgkampen igennem lagt vægt på, at hendes regering vil fortsætte ad samme spor, som den har fulgt de forgange fire år.

Samtidig har hun brugt ord som "eksperiment" om oppositionens statsministerkandidat, Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for netavisen Altinget foretaget et gennemsnit af valgkampens sidste meningsmålinger. Det viser, at der er helt dødt løb mellem de politiske blokke, og at det dermed er meget sandsynligt, at de fire nordatlantiske mandater kan blive afgørende for, om Thorning får lov at fortsætte som statsminister.

Ifølge den seneste måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, var mere end 18 procent af vælgerne i tvivl om, hvem de skulle stemme på, på dagen før valget.

/ritzau/

Dagens Gossip