Thorning tog fejl af sin 1. maj-tale i Fælledparken

På sit pressemøde tirsdag sagde Thorning, at hun ganske rigtig havde holdt en tale i Fælledparken på dagen, men det var altså ikke fra den store scene, understregede hun:

»Jeg talte ikke på hovedscenen i Fælledparken i 2009. Som jeg har fået det opfrisket i min erindring, så talte jeg på et sidearrangement om aftenen i Fælledparken for nogle DSUere, så jeg talte ikke fra hovedscenen i Fælledparken i 2009,« sagde Thorning.

Men det var altså en fejl, bekræfter Statsministeriet. Godt nok var Thorning ikke hovedtaler, men hendes tale blev holdt fra hovedscenen.

Når den fire år gamle tale er blevet relevant, skyldes det, at statsministeren i år har valgt at droppe sin 1. maj-tale i Fælledparken.

Det er flere steder blevet udlagt som om, at Thorning ikke tør stå ansigt til ansigt med utilfredse socialdemokratiske vælgere og fagbevægelsen.

På sit pressemøde tirsdag påpegede Thorning, at det skyldes traditioner og ikke sure socialdemokrater, at hun holder sig fra hovedscenen i år.

»Jeg har altid været rigtig glad for at være til 1. maj. Og jeg har også været der meget jævnligt. Men vi har en tradition, som handler om, at når der er kommunalvalg, så har det været overborgmesterkandidaten, der har talt på hovedscenen i Fælledparken. Den tradition havde vi i 2005 og i 2009, og den overholder vi også her i 2013,« sagde Thorning-Schmidt.

Overfor jp.dk oplyser Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby ligeledes, at Thorning holdt talen på hovedscenen. Han forklarer, at det først sent kom i stand, at talen kunne holdes, da Thorning havde holdt 1. maj-taler rundt andre steder i landet forinden.

»Hun var ikke hovedtaler i 2009, men talte til et arrangement, der lå i forlængelse af hovedarrangementet. Og det kan vi nu se, at det lå på hovedscenen, ja,« bekræfter Lars Midtiby.

Der er kommunalvalg i november, og det bliver derfor Socialdemokraternes overborgmesterkandidat ved årets kommunalvalg, siddende overborgmester Frank Jensen (S), der skal holde hovedtalen i år.

Dagens Gossip