Thorning udleverer dokumenter i Bødskovsag

Folketingets Retsudvalg får nu adgang til en række dokumenter fra Statsministeriet i Christianiasagen.

Det fremgår af et svar fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Pernille Skipper (EL).

I svaret skriver Helle Thorning-Schmidt:

- I lyset af sagens helt ekstraordinære karakter sender jeg til Retsudvalgets orientering vedlagte materiale, som er de bidrag og bemærkninger, som Statsministeriet har modtaget fra Justitsministeriet i sagen i perioden fra den 19. november til og med den 9. december 2013.

- Endvidere vedlægger jeg beredskaber, der er udarbejdet i Statsministeriet til statsministeren om sagen i den pågældende periode, og udkast til mundtlig besvarelse af S 622, der siden blev trukket tilbage, skriver Thorning.

Torsdag tegnede der sig et flertal uden om regeringen for at få dokumenterne udleveret. Både de borgerlige partier og regeringens parlamentariske grundlag Enhedslisten finder sagen så alvorlig, at statsministeren må lægge alle oplysninger frem.

I det skriftlige spørgsmål til Helle Thorning-Schmidt fastslår Pernille Skipper, at der er en lang række spørgsmål i sagen, som savner opklaring:

- Vil statsministeren i lyset af de mange uafklarede spørgsmål undtagelsesvis udlevere de "beredskaber mv.", der er udarbejdet i perioden fra 19. november 2013 og frem, skriver Pernille Skipper med begrundelsen:

- Så Folketinget kan få det bedst mulige grundlag for at bedømme sagens forløb.

/ritzau/

Dagens Gossip