Thorning: Vi går lige til stregen

Økonomiaftalen mellem regeringen og landets kommuner giver mulighed for at bygge nye skoler og daginstitutioner næste år. Og det vil være med til at skaffe job rundt om i de 98 kommuner.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at hele 83 procent af byrådspolitikerne og lokalformændene for Socialdemokraterne, SF og De Radikale ifølge en rundspørge i Berlingske vil have lempet finanspolitikken.

Det klare budskab fra baglandet får dog ikke statsministeren til at ændre kurs i retning af at bruge flere penge:

- Vi har den finanspolitik, vi har, og det er en finanspolitik, hvor vi går lige til stregen. For vi vil stadig leve op til de krav, vi har til den økonomiske politik, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Hun understreger samtidig, at regeringen med torsdagens aftale om næste års økonomi i kommunerne allerede har givet kommunalpolitikerne mulighed for at bruge flere penge næste år.

- Hvis vi kigger på de aftaler, vi har lavet med kommunerne og regionerne, så kan vi se, at der er rigtig gode muligheder for at bygge i det kommende år, og det er også noget, der holder hånden under beskæftigelsen, siger Helle Thorning-Schmidt.

I efteråret er en del af hendes socialdemokratiske partifæller i farezonen for at miste deres plads i byrådene, når danskerne skal til kommunalvalg. Thorning nedtoner dog kritikken af regeringen:

- Som jeg hører kommunerne, er de rigtig tilfredse med økonomiaftalen, for det giver dem mulighed for at få bygget noget på skoler og daginstitutioner og dermed få forbedret de bygninger og også holde hånden under beskæftigelsen lokalt.

- Så jeg hører, at rigtig mange kommuner er glade for, at vi har en regering, som igennem de sidste næsten to år har brugt alle muligheder for at holde hånden under beskæftigelsen.

Spørgsmål: Så vi skal ikke forvente, at der bliver lempet mere, end det er sket med kommuneaftalen?

- Vi er ikke færdige med budgettet for 2014, men det er tydeligt, at vi gør rigtig meget for at holde hånden under beskæftigelsen, og det har vi gjort hele tiden, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip