Thorning: Vi har gennemført forbedringer af offentlighedsloven

I Folketingets spørgetid onsdag understreger statsministeren således, ligesom justitsminister Morten Bødskov (S) har gjort det ved flere lejligheder, at offentlighedsloven giver nye muligheder for indsigt.

»Jeg synes, vi har gennemført forbedringer af offentlighedsloven efter valget, og jeg synes, det er en god offentlighedslov, fordi det giver nye muligheder for at få offentlighed på nogle områder, som vi ikke har i dag. Og så giver det arbejdsrum til, at man i ministerierne kan tage beslutninger og svare på spørgsmål og få den rådgivning, man har brug for,« siger Thorning.

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), mener, at Thorning og regeringen er med til »føre befolkningen bag lyset«, når man inden valget udtalte sig kritisk om den udsigten til den kommende offentlighedslov.

»Hvordan føles det egentlig at føre befolkningen bag lyset på den måde? Hvordan føles det at gå til valg på at gøre noget bestemt, få en kæmpe flertal i Folketinget på 120 mandater, og så alligevel gøre det modsatte af, hvad man har lovet sine vælgere?« spurgte ordføreren Thorning om i salen.

Thorning mindede Ammitzbøll om hans fortid på Christiansborg, hvor han ikke blot har repræsenteret et enkelt parti, inden statsministeren svarede.

»Nu har jeg har aldrig skiftet parti midt i en mandatperiode, så der er godt eksempel på, at man siger et og gør noget andet efter et valg, bare så vi lige husker på det,« sagde Thorning.

»Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at få en bred aftale om offentlighedsloven, at det er lykkedes på baggrund af offentlighedskommissionens arbejde at finde frem til en offentlighedslov, som dels udviser anvendelsesområdet for offentlighedsloven og dels sikrer, at ministerierne kan arbejde,« sagde Thorning.

Den nye offentlighedslov, som regeringen, Venstre og de Konservative står bag, indeholder to omstridte paragraffer 24 og 27, som undtager visse dokumenter mellem statslige myndigheder for aktindsigt. Dermed indskrænkes offentlighedens kontrol med magthaverne, lyder kritikken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip