Thorning vil ikke lægge sig ud med kritiske vælgere

Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) og Socialdemokraterne har bestemt ikke meningsmålingerne med sig i øjeblikket, og i flere målinger er forskellen mellem regeringspartiet og for eksempel Dansk Folkeparti og Enhedslisten reduceret til få procentpoint.

Men selvom statsministeren mener, at regeringen gør det nødvendige for at få Danmark ud af krisen, så vil hun ikke lægge sig ud med de vælgere, der gennem den seneste tid har vendt partiet og regeringen ryggen.

»Vælgerne har altid ret. Det, synes jeg ikke, man skal gå ind i en diskussion om. Vi er godt klar over, at vi i øjeblikket rokker båden og skaber forandringer i det danske samfund. Vi har endeligt brudt med den blokpolitik, der ikke var god for Danmark. Vi er overbevist om, at det er det, der skal til nu for at komme ud af krisen som et stærkere samfund,« siger Thorning på sit ugentlig pressemøde.

Regeringen har netop indgået en omfattende vækstplan med de borgerlige partier, ligesom man har skåret i nogle studerendes SU og fremlagt en kontanthjælpsreform. Det har nogle steder ført til kritik af regeringen.

»Det er vanskelige beslutninger. Vi kan ikke blive beskyldt for at sidde stille eller lefle for vælgerne, og det har konsekvenser. Vi får nogle knubs, men så må vi holde snuden i sporet og knokle videre,« siger Thorning.

Nye tal fra Danmarks Statistik har tirsdag vist, at ledigheden, der ligger på 5,8 procent, er på sit laveste niveau siden december 2009. Men ifølge Thorning er det alt for tidligt at tale om, at krisen er vendt.

»Vi har hele tiden håbet på, at vendingen i væksten ville komme her i ’13, og vi har stadig håb om, at det bliver i år, vi får beskeden med positiv vækst i Danmark. Jeg tør ikke udtale mig om de tal, der er kommet nu, om det er en vending eller ej,« siger Thorning.

Dagens Gossip