Thorning vil presse genstridige EU-lande til skatteaftale

Men det skal være slut, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forud for et EU-topmøde i Bruxelles onsdag, hvor skattesnyd er på dagsordenen.

Helle Thorning-Schmidt håber, at alle EU-landene kan nå til enighed om at stå sammen i kampen mod skatteunddragelse og skattely.

»Vi går glip af mange, mange penge, fordi der er nogle, der forsøger at unddrage sig skat. Vi skal vende hver en krone og euro i EU-landene, og derfor er det jo lidt af en provokation, at der er nogle, der bevidst forsøger at skattetænke,« siger Helle Thorning-Schmidt, der gerne så en langt større udveksling af informationer landene imellem, så det bliver sværere at tænke kreativt, når det kommer til skat.

»Danmark vil arbejde for en fælles EU-ramme for automatisk informationsudveksling,« siger hun.

Indtil videre har Østrig og Luxembourg dog blokeret for en fælles europæisk aftale, men Helle Thorning-Schmidt håber, at de to lande nu er klar til at rokke sig.

»Jeg tror, at det efter det her topmøde vil stå klart, at EU har en fælles holdning i forhold til skatteunddragelse og skattely, og at vi også får mulighed for fremadrettet at adressere den mest kreative skattetænkning,« siger Helle Thorning-Schmidt, der peger på, at der er opstået et momentum til at presse de to skeptiske lande, fordi USA har lavet bilaterale aftaler med en række EU-lande, herunder Danmark, om udveksling af information.

Ifølge EU-Kommissionen går EU årligt glip af cirka 7.500 milliarder kroner i mistet skatteindtjening.

Dagens Gossip