Thorning: Ydmyg Jesper Petersen fortjener sin post

Op til gruppemødet havde flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer ellers uden for citat ytret utilfredshed med, at Jesper Petersen (S) efter kun ganske få måneder i partiet efter skiftet fra SF blev udpeget til en tung post som ny finansordfører.

Men de kritiske røster udeblev på gruppemødet, siger Thorning.

»De socialdemokrater har ikke taget ordet på vores gruppemøde i dag, hvor hele konstitueringen blev vedtaget, som den ligger,« siger Thorning-Schmidt.

Hun glæder sig til at følge den nyudnævnte finansordførers arbejde, og hun understreger, at Jesper Petersen fortjener sit nye ordførerskab.

»Jeg ser meget frem til at se ham som finansordfører for Socialdemokraterne. Alle kender Jespers kvaliteter. Han har sat sig ydmygt tilbage i rækkerne hos Socialdemokraterne i ganske mange måneder. Selvfølgelig skal han have en post, og det har han nu fået med den her vigtige post som finansordfører,« siger Helle Thorning-Schmidt.

I forbindelse med gruppemødet stod det også klart, at Bjarne Laustsen (S) mister posten som forsvarsordfører til John Dyrby Poulsen (S).

Lausten har tidligere kritiseret regeringen i forbindelse med dagpengediskussionen, men det er ikke derfor, han må vinke farvel til forsvarsordførerposten, siger Thorning.

»Overhovedet ikke. Bjarne er fuldt tilfreds med den måde, som den her konstituering er faldet ud på,« siger statsministeren, der dog erkender, at alle ikke kan være tilfredse, når partitoppen ryster posen.

»I det hele taget er det mit indtryk, at selvom der altid er nogen, der er lidt skuffede og gerne ville have haft noget andet - sådan er det bare, når poster skal fordeles - så er der en grundlæggende forståelse for, at det er en kabale, der skal gå op og den egentlig er gået temmelig fint op,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Dagens Gossip