Thornings frikadelle-tanker får kniven

Frikadeller og flæskesteg kommer ikke på menuen i de daginstitutioner, som har valgt svinekødet fra af hensyn til muslimske og jødiske børns tro.

Heller ikke selv om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) opfordrer forældre og ledelse til at stå fast på traditionel dansk mad med gris på gaflen, siger Forældrenes Landsforening, Fola, til Jyllands-Posten.

Formand Lars Klingenberg synes, at det er fint, at Helle Thorning-Schmidt blander sig i debatten, men han havde foretrukket, at statsministeren havde en holdning til normeringerne i daginstitutionerne.

- Maden er ikke et problem, sådan som den håndteres i samarbejde mellem forældre, køkkenpersonalet og de øvrige medarbejdere, så hendes udmelding får næppe nogen betydning overhovedet, siger Lars Klingenberg til Jyllands-Posten.

Helle Thorning-Schmidt har også vendt sig mod den udbredte anvendelse af halalslagtet kød, som blandt andre Hvidovre Hospital benytter sig af. Men statsministerens udtalelser kommer til at påvirke hospitalets kostplan.

- Vi serverer ikke halalslagtet oksekød af politiske, men af praktiske grunde. Det er nemlig billigst og bedst, siger hospitalets direktør, Torben Mogensen.

Hospitalet har også masser af svinekød på menuen, lyder det.

Mandag sagde Anne Vang (S), der er borgmester for Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune, at kommunen ikke vil tvinge børn til at spise svinekød.

- Der er taget hensyn til, at børn af muslimske og jødiske familier får noget at spise - også selv om de ikke spiser svin. På samme måde bliver der også taget hensyn til de børn, der er vegetarer og derfor slet ikke spiser kød, sagde hun til Ritzau.

Hun forsikrede samtidig, at de københavnske institutioner "har boller i karry i stride strømme".

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip