Thorup: Napoli-kamp er gylden chance for at vende stime

Fire nederlag på stribe og en målscore på 8-13. Med den pauvre statistik stiller FC Midtjylland op mod Napoli i torsdagens Europa League-kamp på Stadio San Paolo.

Striben af nederlag blev indledt med 1-4 hjemme mod Napoli, og med den kamp in mente kan det være svært at se den midtjyske chance i det sydlige Italien.

Men netop den manglende tiltro til FCM kan blive holdets fordel i kampen.

- Vi arbejder hårdt på at vende tingene, og det er en gylden chance mod Napoli, da ingen levner os nogle muligheder hernede for at få uafgjort med hjem, siger træner Jess Thorup.

De to pressemøder forud for Napoli-kampene har været kontrastfyldte. Inden hjemmekampen red FCM på en bølge. 14 dage - og fire nederlag - senere snakker omverdenen om krise.

- Sådan er det, når man gerne vil være en top-tre-klub. Så vil omgivelserne forsøge at finde huller i osten, og lige nu ser man et Midtjylland-hold, der vakler et kort øjeblik.

- Så forsøger man straks at finde ud af, hvorfor det går så dårligt frem for at bevare overblikket, som vi selv forsøger, siger træneren.

Han forsøger at sætte nuancer på nederlagene. Det mod Napoli faldt mod en klassemodstander. I Brøndby stillede man amputeret op og tabte en lige i kamp i slutfasen.

I pokalturneringen mod FC Roskilde stillede FCM op spækket med reserver, inden det var stærkt utilfredsstillende at tabe hjemme til Viborg i Superligaen.

- Så dårligt har det måske heller ikke været set over en længere periode, selv om vi selvfølgelig slet ikke er tilfredse med at tabe fire kampe i træk.

- Nederlagene er faldet i tre forskellige turneringer, og vi har spillet hver tredje dag. Det vil vi også gerne, fordi vi vil være en topklub, der spiller europæisk.

- Derfor vil man heller ikke høre mig pibe, men når man graver et spadestik dybere, så er det (skader og hårdt program, red.) bare en del af forklaringen, siger Jess Thorup.

Han kan stadig være fortrøstningsfuld, når han kigger på stillingen i Europa League. FCM har seks point for tre kampe og skal blot sørge for at holde Legia Warszawa og Club Brugge bag sig. De har hver et point inden torsdagens kampe, der begynder klokken 19.

/ritzau/

Dagens Gossip