Thorups himmelfart

78 dage senere hang han i går våd af øl i luften over Parkens græs og jublede med sine spillere, der foran de mange medrejsende fans kastede ham op i himlen i jubel over at have vundet DBU Pokalen - Esbjergs første titel siden 1979. Bag smilet gemte han på bevidstheden om, at han skulle hjem til Esbjerg med et nyt trofæ til skabet og med tre runder tilbage af Superligaen ikke behøvede bekymre sig om nedrykning.

- Det har været en fantastisk rejse, vi har været på i dette forår. Jeg valgte inden sæsonen at fortælle, at jeg skulle være U21-træner, og der var nok mange, der tænkte på, hvor længe det så ville holde i Esbjerg. Men tre runder før afslutning er vi fri af nedrykning, som var det helt store mål, og nu har vi vundet pokaltitlen, selv om der på et tidspunkt var nogle omkring holdet, der helst havde set, at vi kun havde haft Superligaen at koncentrere os om. Vi formåede at spille på to heste, sagde Jess Thorup efter pokalsejren.

Randers dominerede 1. halvleg og pressede til sidst på, mens Esbjerg forsvarede sin føring, men skønhedsværdien betød ikke det store.

- Jeg er med på, at det ikke var verdens bedste kamp, men det handler om titler, og det her er et hold, der allerede nu er i historiebøgerne, og som kan komme rigtig langt. Vi så tegningen til det allerede i efteråret, selv om der var mange, der havde dømt os til sikker nedrykning, da vi kun havde tre point efter otte runder, men vi justerede lidt, og derfra gik det den rigtige vej, sagde Thorup.

28. maj indleder han officielt sit arbejde som U21-landstræner, men det naturlige spørgsmål er, om ikke han næsten fortryder sin beslutning, nu da Esbjerg skal ud og spille europæisk og tilmed har et hold af særdeles lovende spillere?

- Jeg er glad og stolt over at kunne aflevere et hold, der skal spille i Superligaen igen, og som også skal ud og spille Europa Cup, og jeg glæder mig rigtig, rigtig meget, til jeg skal sidde på Blue Water Arena og se det her hold spille. Det er et hold, der går en stor fremtid i møde. Jeg sagde tidligere på sæsonen, at hvis vi overlevede, ville det gå en stor fremtid i møde. Det er et hold, der kan blande sig i toppen eller i hvert fald i den bedste halvdel til næste år, siger, sagde Jess Thorup.

Thorup en kæmpe faktor

Med Superligaens næstyngste hold er der udsigt til, at træneren også på U21-landsholdet kommer til at arbejde med flere af Esbjergs store talenter, men det er ikke mindst tilkomsten af rutinerede Hans Henrik Andreasen, der i vinterpausen var med til at give den nødvendige støtte til de unge gutter.

- Han har været min førsteprioritet i to transfervinduer, og han har betydet rigtig meget. Jeg sagde også til ham i dag, at det da var godt, at han kom til os i stedet for at være blevet i OB, så han kunne vinde en titel, smilede Jess Thorup og fik roser tilbage af Hans Henrik Andreasen selv:

- Jeg synes det er superfedt, at vi kan give Jess den her titel med videre. Det har han fortjent efter de år, han har været i Esbjerg. Han har leveret fremragende resultater. Jess har været en kæmpe faktor i den her klub, sagde Andreasen.

Og det er han stadig. Men kun et par uger endnu. Så fortsætter han rejsen opad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip