Thuelsen: Godt med dato på afstemning

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har ingen indvendinger mod, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin åbningstale tirsdag vil sige, at der skal være folkeafstemning om dansk tilslutning til EU's patentdomstol den 25. maj.

Det siger han til Ritzau kort inden Folketingets åbning tirsdag.

- Jeg har opfordret hende til fra vores årsmøde for et par uger siden at holde en folkeafstemning om patentdomstolen den 25. maj.

- Fordi den dag skal danskerne alligevel hen og stemme til Europaparlamentet. Og så er det naturligt nok, at kandidaterne så kan tage det her spørgsmål med, når de diskuterer op til valget, siger han og tilføjer:

- På den måde er det godt, at hun siger den 25. maj.

Dansk Folkeparti har sammen med det ligeledes EU-kritiske parti Enhedslisten krævet en folkeafstemning om patentdomstolen, fordi den nye fælleseuropæiske patentdomstol ifølge Justitsministeriet vil betyde suverænitetsafgivelse.

For nylig har Thulesen Dahl dog nuanceret DF's holdning og meddelt statsministeren, at partiet er klar til at stemme for dansk tilslutning, hvis regeringen til gengæld kan give DF indrømmelser i forhold til et værn mod såkaldt velfærdsturisme.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip