Thulesen Dahl: Aftale forandrer ikke verden

Det er konklusionen, efter regeringen og blå blok søndag aften kunne præsentere en aftale, der skal skabe vækst og arbejdspladser.

Med aftalen forsøger parterne blandt andet at mindske grænsehandlen, hvilket igennem forhandlingerne har været et af Dansk Folkepartis hovedkrav.

Afgiften på sodavand bliver fra juli trinvist afskaffet, mens ølafgiften reduceres med 15 procent.

»Det er ikke noget, der forandrer verden. Det er et lille skridt i den rigtige retning, og det, vi gør her, er at minimere nogle af de skader, som regeringen lavede med deres første finanslov med Enhedslisten,« siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

»Skal vi have grænsehandlen barberet ned, skal vi give danskerne den overbevisning, at vi er i gang med at gå den rigtige vej i forhold til afgifterne,« siger han.

Dansk Folkeparti havde dog gerne set afgiften på øl sænket endnu mere. En nedsættelse af afgiften på øl er dog problematisk, fordi Danmark ifølge EU-reglerne formentlig også bliver nødt til at nedsætte afgiften på vin. Den kamp var Dansk Folkeparti klar til at kæmpe, men det lykkedes ikke at få overbevist regeringen.

»Jeg har ikke bøjet nakken, men jeg må erkende, at der ikke er mulighed ved forhandlingsbordet i den her runde til at komme videre. Det, vi har kunnet gøre, er at afskaffe den her sodavandsafgift, og så har vi kunnet gøre lidt ved ølafgiften,« siger Kristian Thulesen Dahl, der afviser, at den lille sænkning er uden betydning.

»Pengene er ikke spildt. Der er ingen tvivl om, at hvis ikke vi går i den her retning, så vil flere og flere danskere køre uden for landets grænser og købe ind,« siger han.

Dagens Gossip