Thulesen Dahl afviser anbefaling fra Pia Kjærsgaard

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tager afstand fra sin forgænger på posten, Pia Kjærsgaard, når det drejer sig om, hvorvidt DF bør stille krav om at genindfør grænsekontrollen, for at pege på en ny statsminister.

Det skriver Politiken mandag.

Den opfordring fra Pia Kjærsgaard kommer i hendes nye selvbiografi "Fordi jeg var nødt til det".

Her ærgrer hun sig over forløbet før valget, da Dansk Folkeparti sammen med VK-regeringen og De Radikale gik med til at forringe efterlønnen mod at få indført grænsekontrol.

En grænsekontrol, der vakte glæde hos DF, men som blev rullet tilbage efter valget, fordi De Radikale rent aftaleteknisk ikke stod bag grænsekontrollen.

- Den skal gennemføres. Også fordi der skal være lidt pay back. Det irriterer mig, fordi jeg synes, at vi blev snydt, skriver hun.

Direkte adspurgt, om han har tænkt sig at følge Pia Kjærsgaards anbefaling, svarer Kristian Thulesen Dahl over for Politiken:

- Nej. Jeg tager det, som Pia siger her, som udtryk for at hun er meget ivrig efter at få gennemført kontrol ved vores grænser igen. Den ivrighed har jeg også. Så målet med at få gennemført grænsekontrollen igen, det ser vi fuldstændig ens på.

- Det, jeg så skal gøre som formand for partiet, det er at få os placeret som parti, der hvor vi har størst mulighed for at få vores politik gennemført.

- Det er min vurdering, at det gør vi bedst ved, at der ikke er nogen som helst tvivl om, at vi peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, og det vil sige, at vi ikke stiller forhåndsultimative krav, siger Kristian Thulesen Dahl.

Et ultimativt krav om grænsekontrol vil være ubekvemt for en ny borgerlig statsminister, fordi EU og tunge EU-lande tog massivt afstand, da VK-regeringen aftalte den i 2011.

Fra Venstre lover gruppeformand Kristian Jensen ingen grænsekontrol og kalder det over for Politiken "meget klogt", at Thulesen Dahl ikke har tænkt sig at følge opfordringen fra sin forgænger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip