Thulesen Dahl borer videre i Thornings terrorproblem

Skrevet af admin

12/05/2015

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) røg i verbal krydsild om terrorsagen under spørgetimen i folketingssalen tirsdag.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen fokuserede på den redegørelse, der tirsdag kom frem om terrorangrebene i København i midten af februar, og det gjorde DF-formand Kristian Thulesen Dahl også.

Både Løkke Rasmussen og Dansk Folkepartis formand spurgte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ind til redegørelsen.

- Det er vigtigt at vi kommer til bunds i, hvordan det er blevet håndteret, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- I dagene efter har statsministeren ikke sat sig med sine folk og gennemgået, hvad der skete.

- Gjorde man det, ville man vide, hvad der skete og hvornår. Det var det, hele Danmark var interesseret i. Har statsministeren virkelig ikke gjort det?

Helle Thorning-Schmidt gentog igen og igen, at politiet og politiets efterretningstjeneste (PET) har gjort et fint stykke arbejde.

- Vi har fået konkrete læringspunkter og kan derfor handle på sagen, siger statsministeren.

Diskussionen kommer på dagen, hvor Justitsministeriet lagde en redegørelse frem om terrorangrebet 14.-15. februar.

Her kom det frem, at Justitsministeriet og siden Statsministeriet var orienteret om, at der først blev sendt politi til synagogen i Krystalgade, hvor det andet skyderi fandt sted, fire timer efter terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro, hvor de første skud faldt.

Alligevel sagde Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde 16. februar med den internationale presse, at bevogtningen blev skærpet "så snart", at angrebet skete 14. februar.

Kristian Thulesen Dahl er ikke tilfreds med statsministerens svar.

- Der er nogle ting, der stritter. Statsministeren erkender, at der er givet vildledende informationer, dels om sikkerheden ved de jødiske institutioner, dels om politiets tilstedeværelse, siger han.

- Havde man i Statsministeriet den information, at statsministeren havde bidragt forkerte oplysninger, ville Thulesen Dahl vide.

Også De Konservative og Liberal Alliance havde fokus på terrorsagen.

To personer blev skudt og dræbt i forbindelse med skyderierne ved Krudttønden og synagogen, mens også den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

/ritzau/