Thulesen Dahl borer videre i Thornings terrorproblem

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) røg i verbal krydsild om terrorsagen under spørgetimen i folketingssalen tirsdag.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen fokuserede på den redegørelse, der tirsdag kom frem om terrorangrebene i København i midten af februar, og det gjorde DF-formand Kristian Thulesen Dahl også.

Både Løkke Rasmussen og Dansk Folkepartis formand spurgte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ind til redegørelsen.

- Det er vigtigt at vi kommer til bunds i, hvordan det er blevet håndteret, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- I dagene efter har statsministeren ikke sat sig med sine folk og gennemgået, hvad der skete.

- Gjorde man det, ville man vide, hvad der skete og hvornår. Det var det, hele Danmark var interesseret i. Har statsministeren virkelig ikke gjort det?

Helle Thorning-Schmidt gentog igen og igen, at politiet og politiets efterretningstjeneste (PET) har gjort et fint stykke arbejde.

- Vi har fået konkrete læringspunkter og kan derfor handle på sagen, siger statsministeren.

Diskussionen kommer på dagen, hvor Justitsministeriet lagde en redegørelse frem om terrorangrebet 14.-15. februar.

Her kom det frem, at Justitsministeriet og siden Statsministeriet var orienteret om, at der først blev sendt politi til synagogen i Krystalgade, hvor det andet skyderi fandt sted, fire timer efter terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro, hvor de første skud faldt.

Alligevel sagde Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde 16. februar med den internationale presse, at bevogtningen blev skærpet "så snart", at angrebet skete 14. februar.

Kristian Thulesen Dahl er ikke tilfreds med statsministerens svar.

- Der er nogle ting, der stritter. Statsministeren erkender, at der er givet vildledende informationer, dels om sikkerheden ved de jødiske institutioner, dels om politiets tilstedeværelse, siger han.

- Havde man i Statsministeriet den information, at statsministeren havde bidragt forkerte oplysninger, ville Thulesen Dahl vide.

Også De Konservative og Liberal Alliance havde fokus på terrorsagen.

To personer blev skudt og dræbt i forbindelse med skyderierne ved Krudttønden og synagogen, mens også den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip