Thulesen Dahl: DF skal ikke i regering efter valget

Det fastslår DF-formanden, der sidste år tog over som formand efter Pia Kjærsgaard (DF), der ved flere lejligheder har erklæret, at partiet er klar til at blive del af en regering.

»Mit bedste bud er, at det skal vi ikke. Jeg er meget fokuseret på, at Dansk Folkeparti skal være en magtfaktor på lang sigt. Vi skal blive et parti, som man er nødt til at inddrage, når de store politiske linjer trækkes. Derfor handler det ikke for mig om, hvor meget indflydelse vi får i næste valgperiode, men om hvor vi placerer os, så man i de næste 20-30-40 år ikke kan se bort fra os,« siger han i et interview i et nyt månedsmagasin, Altinget | Politik, der udkommer torsdag.

I sin sidste tale som formand for partiet sagde Pia Kjærsgaard i september sidste år, at Dansk Folkeparti var et parti med en fremtid i en regering.

»Dansk Folkeparti bliver en del af en dansk regering. Det er ikke et mål. Det er et middel. Det er ikke en trussel. Det er et løfte,« sagde hun.

I et interview med Politiken sagde hun videre, at det var op til Thulesen Dahl at træffe en beslutning om, hvornår det skulle ske.

»Det er helt klart en ambition for os. Hvornår det bliver, er 100 procent op til den nye formand. Men alle skal vide, at det naturligvis er min ambition, at Dansk Folkeparti kommer i regering,« sagde hun.

Kristian Thulesen Dahl siger i dag, at det ikke nødvendigvis er på ministerposterne, at man finder den største indflydelse.

»At gå i regering bliver tit overvurderet. Jeg har jo siddet ti år i en nøglerolle under VK-regeringen, og jeg tror ikke, at vi havde haft større indflydelse, hvis vi havde været med i regeringen. Måske tværtimod.«

Han peger på SF, der siden sin indtræden i regeringen har oplevet et markant dyk i vælgertilslutningen.

»SF er vores store skræmmebillede. Da det gik bedst, havde de opbakning fra 20 procent. Nu ligger de på tre-fire procent i målingerne. Vi skal ikke være et yoyo-parti, som har stor indflydelse i en kort periode, men derefter ikke har nogen. Vi skal være et parti, man kan regne med,« siger partiformanden til magasinet Altinget | Politik.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip