Thulesen Dahl forsvarer DF-politik i Simon Kvamms skygge

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Simon Kvamm, forsanger i det populære band Nephew, leverede underholdningen og langede mellem sine sange ud efter den førte udlændingepolitik i Danmark. Især Venstre - regeringspartiet - stod for skud.

Det var lige inden, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skulle op på selvsamme scene. DF er partiet, som hele tiden presser regeringen på udlændingespørgsmålet.

Jo, Kristian Thulesen Dahl var i den grad på udebane på Folkemødets første dag torsdag. Han var på besøg i Gæstgivergården, hvor avisen Politiken har adresse under Folkemødet i Allinge på Bornholm.

Her skulle Thulesen Dahl skifte rollen som politiker ud og være journalist.

- Kendetegnet ved folketingsvalget sidste år var, at der blev møbleret lidt rundt på mandaterne. DF fik et fantastisk godt valgt med 37 mandater, og det slog mig i eftertalen om valget, at det for Politiken var en rystende oplevelse.

- Det var nærmest et udtryk for, som flere medier vist skrev, at der var en slags gul syge over Danmark, siger Thulesen Dahl, som i "Hævnens time", som arrangementet hed, kunne rette sine skyts mod Jakob Nielsen, redaktionschef hos Politiken.

- Vi betragter ikke jer som en sygdom, siger Jakob Nielsen i debatten, der foregik i en god tone med masser af smil og højt humør.

- Vi er rigtig glade for jer. Jeg er sikker på, at vi kan få vores kernelæsere til at give dig en varm hånd, for sandheden er, at uden et stærkt Dansk Folkeparti ville der heller ikke være et stærkt Politiken. Så giv Kristian en hånd.

Og så blev der klappet af Thulesen Dahl. De største bifald tilfaldt dog generelt Politikens egne medarbejder i debatten, hvor Europol, briternes EU-afstemning i næste uge og grænsekontrol var blandt emnerne.

Thulesen mener, at en stor del af danskerne går ind for grænsekontrol. "Nej, nej", blev der råbt til publikum.

Og sådan blev der givet og taget under debatten på 30 minutter, hvor begge duellanter fik klapsalver til sidst.

/ritzau/