Thulesen Dahl: Nu skal vi kigge ordentligt på tingene

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er tilfreds med, at det kildne spørgsmål i finansloven om at beskære boligydelsen til ældre foreløbig er skubbet til foråret:

- Jeg er rigtigt godt tilfreds, og jeg synes, vi har lavet en god aftale.

- Jeg har hele sidste uge sagt, at vi måtte kigge på tingene igen og finde en anden løsning, og det har vi gjort, siger han til TV2 News.

Formanden mener, at grundlaget for at gennemføre den planlagte besparelse var for uklart, og at der derfor er brug for at få det belyst nærmere.

- Nu bliver der lavet et grundigt regnearbejde, og vi får tid til at kigge på tingene igen. Og de ældre behøver ikke frygte, at der kommer noget snigende som en tyv om natten, siger han.

Selv om Dansk Folkeparti havde givet håndslag på besparelser, der ville ramme en række ældre hårdt på pengepungen, så mener han ikke, at man ved at pille forslaget ud af finansloven er løbet fra sine løfter.

- Vi har indgået en aftale, der indeholdt en tidsel. Sådan er vilkårene, når man forhandler.

- Men vi gjorde det på den betingelse, at det ikke gik ud over de svageste ældre, og det får vi nu mulighed for at sikre, siger han.

Formålet med at skære i boligydelsen var at finde en besparelse på 90 millioner kroner, som altså nu mangler på finanslovsbudgettet.

De penge har de borgerlige partier lovet at finde til foråret, når man sætter sig sammen for at få de sidste brikker i puslespillet til at falde på plads.

/ritzau/

Dagens Gossip