Thulesen Dahl opgiver offentlig vækst på 0,8 procent

Dansk Folkeparti gik til valg på at skaffe vælgerne en vækst i det offentlige på 0,8 procent. Men den ambition er opgivet, tilstår DF-formand Kristian Thulesen Dahl i forbindelse med Folketingets åbningsdebat torsdag.

- Er det rigtigt, at vi ikke når op på en reel vækst på 0,8 procent næste år? Ja, det tror jeg, er rigtigt.

- Er det så det samme som, at vi ikke kan løfte de kerneprioriteter, vi har i forbindelse med finanslovsforslaget? Nej, det tror jeg ikke, siger DF-formanden.

Især Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, havde spørgsmål til Kristian Thulesen Dahl i den forbindelse.

DF har nemlig "kvitteret for", at Venstre-regeringen lægger op til en finanslov med en vækst i det offentlige forbrug på "omtrent 0,3 procent".

Finanslovsforhandlingerne begynder fredag morgen. DF vil kæmpe for sine kerneområder, siger Thulesen Dahl.

- Vores kerneønsker under valgkampen er de samme som efter valgkampen. Vi skal styrke vores sundhedsvæsen. Der er væsentlige områder inden for vores sundhedsområder, som halter.

- Vi skal have styrket vores ældrepleje. Vi vil sikre et bedre politi, hvor den tidligere regering også har efterladt en kæmpe regning, som vi skal samle op.

- Det bliver nogle benhårde forhandlinger, og det kommer til at at kræve nogle penge, og dem skal vi arbejde for at finde.

- Jeg tror, at det kan lade sig gøre, men det kommer an på regeringens velvilje. Det må vi se på, når forhandlingerne begynder, siger Thulesen Dahl, som understreger, at DF ikke på forhånd opgiver kampen for at leve op til sine valgløfter.

- Opgiver vi på forhånd kampen om et bedre sundhedssystem, om en bedre ældrepleje, og opgiver vi kampen for et bedre politi? Svaret er nej.

- Kan det lade sig gøre inden for den økonomiske ramme, der er? Det kommer da an på, om man er villig til at komme os i møde, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip