Thulesen Dahl: Politikere holder befolkningen ude

Sådan lyder det klare budskab fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der lørdag formiddag i tiltrængt solskin holdt tale på Folkemødet på Bornholm.

Thulesen Dahl peger på, at befolkningens indflydelse ikke er stor nok ved det repræsentative demokrati, og derfor har Christiansborg brug for at åbne sig mere.

»Mit mål med demokratiet er et demokrati, hvor befolkningen føler sig tryg ved det, politikerne gør. Hvor befolkningen føler, politikerne er en refleksion af det, befolkningen rent faktisk ønsker,« siger Kristian Thulesen Dahl, der vil have et demokrati, hvor befolkningen ikke blot bliver »spurgt hvert fjerde år.«

Men hvis Dansk Folkepartis vision skal gå i opfyldelse, er det problematisk, at »ytringsfrihed og viden er under pres«, siger formanden.

Han peger på den omstridte kampagne, hvor partiet kom i modvind flere steder, fordi man fremhævede, at Danmark gav statsborgerskab til en potentiel terrorist.

»Straks ryger der et ramaskrig ud over scenen. Man skulle tro, at ramaskriget var rettet mod dem, der ville give statsborgerskab til en potentiel terrorist. Men nej, elitedanmark rettede sig mod budbringeren af budskabet.«

»Deres hovedpointe var, at det skulle vi overhovedet ikke diskutere. Men helt ærligt, det kan aldrig i et inddragende demokrati, hvor det handler om, at det er befolkningens vilje, der tæller, være et problem, at bringe viden til befolkningen om, hvad politikerne vil,« siger han.

I sin tale blev der også sat et stød ind mod regeringens økonomiske politi.

»Siden de kom til, har de gang på gang nedjusteret væksten for Danmark. Det står rædsomt til. Der er stilstand i dansk økonomi. Hvornår indser regeringen, at dens politik har slået fejl? Jeg synes, det kunne klæde dem at gøre det,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip