Thulesen Dahl: Rigeligt at rydde op efter SR-regeringen

Der er rigeligt at rydde op efter den tidligere SR-regering.

Det mener Kristian Thulesen Dahl, formand i Dansk Folkeparti, efter at Venstre-regeringen mandag har offentliggjort sit såkaldte kasseeftersyn.

- Som frygtet ser det desværre ikke godt ud. Økonomien er nemlig slet ikke så rosenrød, som Helle Thorning-Schmidt og Morten Østergaard gjorde den til, da de udskrev valget tilbage i maj, skriver han på sin Facebook-profil.

Selvom dansk økonomi er vokset syv kvartaler i træk, og ifølge finansministeren er i fremgang, så er Claus Hjort Frederiksens billede af statens finanser som ventet mere dystert.

Ifølge finansministeren viser kasseeftersynet, at det økonomiske råderum er tre milliarder kroner mindre end ventet i 2016, og det er ifølge Kristian Thulesen Dahl i høj grad den tidligere regerings skyld.

- SR-regeringen efterlader store områder, hvor der skal ryddes op: Politiet har 900.000 overarbejdstimer. Sygehusenes økonomi lider på grund af nødvendige omkostninger til medicin. Asyludgifterne er vokset eksplosivt de seneste år, men er ikke finansieret fra nytår.

Både Venstre og Socialdemokraterne regnede i valgkampen ud fra forudsætningen, at der er et økonomisk råderum på 39 milliarder kroner frem til 2020.

- Og løfter er der ikke sat penge af til – som eksempelvis afgiftsfritagelse af elbiler - som årligt koster en halv milliard kroner. Der er nok at rydde op i efter den tidligere regering! Godt de blev sat fra bestilling!!, skriver DF-formanden.

- Det var da også lidt overraskende, at krisen kunne afblæses lige i dagene op til valgudskrivelse, lyder det ironisk fra Kristian Thulesen Dahl.

Claus Hjort Frederiksen har forud for præsentationen af kasseeftersynet talt om, at SR-regeringen før valget har "photoshoppet" dansk økonomi, så den så bedre ud, end den rent faktisk var.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, står stadig fast på, at partiet ønsker at løfte ældre- og sundhedsområdet til finanslovforhandlingerne, selvom kasseeftersynet viser, at råderummet bliver mindre.

- Der er ingen tvivl om, at vi ønsker at få et løft på de her områder, og det vil vi selvfølgelig kæmpe for. Det her giver selvfølgelig udfordringer, men vi har stadigvæk store intentioner om, at det kan lykkes, siger René Christensen.

/ritzau/

Dagens Gossip