Thulesen Dahl stemmer: Vi skal have maksimal indflydelse

Selv om det er højst sandsynligt, at Dansk Folkeparti bliver det næststørste parti i blå blok, er det ikke sikkert, at partiet vil indgå i regeringen, hvis flertallet skifter, og Venstre får statsministerposten.

Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, som torsdag har afgivet sin stemme på skolen i sin hjemby, Thyregod. Først efter valget vil han afgøre, om Dansk Folkeparti skal indgå i en eventuel blå regering.

- Dansk Folkeparti skal være der, hvor den politiske indflydelse er størst. Det betyder ikke automatisk, at vi skal være med i en regering. Vi skal helt nøgternt afgøre, hvordan vi får mest indflydelse, siger han.

Ved valget i 2011 fik Kristian Thulesen Dahl 27.393 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds. Også i hjembyen, Thyregod, er han en populær mand.

- Det er fantastisk. Jeg ved, at der sidste gang var mange, der valgte at støtte mig. Det varmede selvfølgelig, siger han.

- Men jeg har det også godt med dem, der ikke stemte på mig. Noget af det fantastiske ved at bo i et lille landsbysamfund er jo, at man kender hinanden for dem, man er.

Kristian Thulesen blev første gang valgt ind i Folketinget for Fremskridtspartiet i 1994. Men allerede i 1995 blev partiet splittet, og Thulesen Dahl fulgte med over i det nystiftede Dansk Folkeparti.

Her har han været en del af Pia Kjærsgaards inderkreds, indtil hun i 2012 gik af som formand, og "Kronprins Kristian" trådte til.

Dansk Folkeparti går blandt andet til valg på at øge velfærden, stramme asylreglerne og i stedet hjælpe flygtningene i nærområderne. Derudover fremlagde partiet for nylig et nyt udspil, hvor de ønsker øget overvågning i storbyerne og genindførelse af grænsebommene.

Ifølge den seneste meningsmåling, foretaget af Voxmeter for Ritzau, står Dansk Folkeparti til at få 17,2 procent af stemmerne og 30 mandater. Dermed ser de ud til at blive Folketingets tredjestørste parti efter Socialdemokraterne og Venstre.

/ritzau/

Dagens Gossip