Thulesen Dahl vil sælge sin støtte til patentdomstol

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin tale ved Folketingets åbning appellerede direkte til DF om at ombestemme sig og støtte dansk medlemskab af Den Europæiske Patentdomstol.

»Vi har forstået, at det er et meget vigtigt spørgsmål for statsministeren, og at det er vigtigt for hende at få det gennemført uden en folkeafstemning. Men hvis hun vil have vores støtte, skal vi have noget til gengæld,« siger DF-formanden.

Det kunne eksempelvis være en styrket indsats mod østeuropæere, der kommer til Danmark for at få del i danske velfærdsydelser som SU, børnecheck og kontanthjælp.

»Sådan er politik: For nogen er noget vigtigt, for andre er andet vigtigt. Vi siger åbenlyst, at for DF er det vigtigere at få stoppet velfærdsturismen end at stå uden for patentdomstolen,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Hvis vi kan få direkte indflydelse på spørgsmålet om velfærdsturisme, så er vi klar til at hjælpe regeringen,« siger han.

Ender det med en folkeafstemning om dansk deltagelse i patentdomstolen, vil Dansk Folkeparti opfordre vælgerne til at stemme nej.

»Når det handler om suverænitetsafgivelse er det efter vores mening helt fint at spørge danskerne. Vi anbefaler et nej, for vi vil ikke tiltræde patentdomstolen og afgive dansk suverænitet,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Hvis Dansk Folkeparti og Enhedslisten fastholder deres nej til domstolen, vil der ifølge statsministeren blive afholdt folkeafstemning i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet 25. maj næste år.

Dagens Gossip