Thulesen Dahls forhold til Løkke er uændret trods strid

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er både blevet "bedrøvet" og "skuffet" over Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i de seneste dage af valgkampen før torsdagens folkeafstemning om retsforbeholdet.

Løkke har ved flere lejligheder sagt, at DF-formanden har gjort ham "ked af det", og tirsdag aften under en partilederrunde på DR1 spurgte Løkke, om han overhovedet kunne stole på en politisk aftale i fremtiden mellem de to parter.

Thulesen Dahl, som i modsætning til statsministeren anbefaler et nej, tager Løkkes retorik med ophøjet ro.

- Vi har hele tiden vidst, at på det her punkt ser vi ikke ens på tingene, og vi har hele tiden vidst, at vi ville komme ud i en kampagne, hvor vi ville argumentere for to forskellige standpunkter.

- Det er ikke overraskende, og jeg er helt sikker på, at vi begge behandler det her fuldt professionelt. Når vælgerne har stemt, så respekterer vi afstemningens resultat, uanset om det bliver ja eller nej.

- Fra fredag morgen samarbejder vi om de ting, vi skal samarbejde om, siger Thulesen Dahl.

Løkke og Thulesen Dahl er de to store spillere i blå blok, og DF er en vigtig brik for den smalle Venstre-regerings eksistens.

På spørgsmålet om, hvorvidt Løkke kan stole på DF-formanden, svarer Thulesen Dahl:

- For mit vedkommende vil det her ikke have nogen indflydelse. Fredag morgen vil jeg arbejde videre i respekt for det resultat, vælgerne har givet. Jeg vil med stor iver arbejde for at få gennemført Dansk Folkepartis mærkesager.

Spørgsmål: Hvad kommer det her til at betyde for næste gang, I skal lave en aftale?

- Løkke må selv finde ud af, hvad det skal betyde for ham. Det betyder ikke noget for mig. Jeg laver de aftaler, som jeg synes trækker i den rigtig retning i forhold til det, jeg er gået til valg på, siger Thulesen Dahl.

Spørgsmål: Er Løkke for følsom med de ting, han siger om din behandling af ham?

- Ja-siden havde for nogle uger siden et relativt stort forspiring. En del af ja-siden har tænkt, at dette var en walkover. At det bare skulle overstås.

- Det er blevet langt sværere for ja-siden, fordi vælgerne grundlæggende er EU-skeptiske. Nu aner vi ikke, hvor det lander. Det er et tæt opløb, og jeg tror, at det er derfor, disse reaktioner kommer fra ham, siger Thulesen Dahl.

Spørgsmål: For dig ændrer det ikke noget på jeres forhold, siger du. Tror du, Løkke mener det samme den anden vej?

- Det tror jeg. Han har været i politik i mange år, og for ham handler det også om at lave politiske aftaler, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip