Thulesen: Derfor peger vi på Løkke som statsminister

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er blandt de mest ivrige, når det handler om at bruge flere penge på velfærd. Alligevel peger han på Venstres Lars Løkke Rasmussen, som er den statsministerkandidat, der vil øge det offentlige forbrug mindst.

Faktisk går Løkke til valg på at indføre nulvækst - også kaldet udgiftsstop - i den offentlige sektor. Men der er en god grund til, at Dansk Folkeparti ikke peger på Helle Thorning-Schmidt (S) trods hendes ønske om at øge det offentlige forbrug med 0,6 procent om året.

- Vi peger ikke på Lars Løkke hverken af hensyn til Lars Løkke eller Venstre. Vi gør det af hensyn til os selv, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- En af diskussionerne er, om man skal bruge flere penge på den offentlige sektor. Det synes vi af hensyn til de ældre og vores sygehuse. Men noget andet er, om de penge regeringen bruger ekstra, bliver brugt ordentligt.

- Der kan vi se, at regeringen i år selv regner med, at den bruger 6,3 milliarder ekstra på asyl og familiesammenføring og lignende. De penge sluger jo en stor del af de penge, vi ellers skulle bruge til sygehuse og ældre, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han peger dermed på, at Lars Løkke Rasmussen har fastslået, at han vil skære omkring 2,5 milliarder kroner af udviklingsbistanden og genindføre en moderne form for starthjælp til indvandrere. Det skal samlet set spare milliarder, som kan bruges til eksempelvis bedre sundhed.

- Her er vi meget uenige med Helle Thorning-Schmidt, og vi håber, at nogle af de penge kan komme til at gå til de danskere, der har behov for det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti står lige nu til at få et flot valg med fremgang til 18,4 procent af stemmerne, hvis man skal tro Ritzau Index, der er et vægtet gennemsnit af fem meningsmålinger.

Dermed nærmer Dansk Folkeparti sig Venstre, der i Ritzau Index står til at få 23,5 procent af stemmerne.

Trods det store stemmetal har Kristian Thulesen Dahl dog hidtil fastslået, at han ikke forestiller sig, at Dansk Folkeparti kan få indflydelse nok på en ny regerings politik til, at partiet vil gå med i regeringen.

/ritzau/

Dagens Gossip