Thulesen og DF-partitoppen kommenterer ikke afhopper-sag

Hverken DF-formand Kristian Thulesen Dahl, næstformand Søren Espersen eller gruppeformand Peter Skaarup har kommentarer til, at europaparlamentsmedlemmet Rikke Karlsson tirsdag meldte sig ud af partiet.

Det oplyser DF's pressechef, Søren Søndergaard, til Ritzau. Meldingen er, at partitoppen ikke mener, at der er en sag.

For Søren Espersen gælder det desuden, at han er onkel til Rikke Karlsson, og han har derfor kaldt sig selv for inhabil i sagen.

Rikke Karlsson meldte sig ud af DF i protest mod, at hun ikke kan se regnskaber for, hvordan bestemte EU-midler bliver brugt til partiarbejde.

Det har medført hårde ord fra DF's gruppeformand i Europaparlamentet, Morten Messerschmidt.

Karlsson kunne ikke længere leve med, at Morten Messerschmidt ikke ville give hende indsigt i regnskaberne for alliancen Meld og fonden Feld, der skulle støtte blandt andet DF's europæiske, politiske arbejde og ikke for eksempel valgkampe i hjemlandet.

- Jeg har selv været med i et halvt år i 2014, og jeg vil ikke være med til at tage ansvaret for at dække over noget, der er fuldstændig mørkelagt, sagde Rikke Karlsson i et interview med Ritzau tirsdag.

Til TV2 News siger Rikke Karlsson onsdag, at hun ikke beskylder nogen - underforstået Morten Messerschmidt - for at svindle med penge.

Morten Messerschmidt, der i 2014 fik et tordnende genvalg til Europaparlamentet med næsten 466.000 personlige stemmer, har opfordret Rikke Karlsson til at nedlægge sit mandat.

Men det vil Rikke Karlsson ikke, selv om hun i 2011 selv opfordrede en anden DF-afhopper, Anna Rosbach, til netop at træde ud af Europaparlamentet med den begrundelse, at det ville være det mest loyale over for partiet.

- Jeg har tænkt mig at bevare mit mandat, så jeg kan fortsætte arbejdet med at få undersøgt de her forhold. Nu bliver jeg stædig, sagde Rikke Karlsson til Ritzau.

Hun siger, at Meld og Feld tilsammen har rådet over 12 millioner kroner i 2014. Nu vil hun fortsætte som løsgænger i Europaparlamentet. Hun har ingen planer om at melde sig ind i et andet parti.

Morten Messerschmidt blev overrasket, da han hørte om Karlssons exit.

- Jeg blev meget overrasket, da jeg hørte det, for det er ikke mere end en uge siden, vi sad i Strasbourg, hvor vi diskuterede politik og talte privat. Stemningen var rigtig god, og vi skiltes med kindkys, sagde Messerschmidt tirsdag til Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip