Thulesen om afhopper i Bruxelles: Det var unødvendigt

Toppen af Dansk Folkeparti har hidtil forholdt sig tavs i sagen om europaparlamentsmedlemmet Rikke Karlsson, der i protest meldte sig ud af partiet tirsdag.

Men DF-formand Kristian Thulesen Dahl siger nu, at det var et unødvendigt træk fra Rikke Karlssons side at vende ryggen til partiet.

- Det var unødvendigt. Hendes muligheder for at diskutere det her i partiet var ikke udtømte, siger Thulesen Dahl til BT.

Rikke Karlsson meldte sig ud af DF i protest over, at hun ikke kunne se regnskaber for, hvordan bestemte EU-midler bliver brugt til partiarbejde.

Det har medført hårde ord fra DF's gruppeformand i Europaparlamentet, Morten Messerschmidt.

Men Karlsson kunne ikke længere leve med, at Messerschmidt ikke ville give hende indsigt i regnskaberne for alliancen Meld og fonden Feld, der skulle støtte blandt andet DF's europæiske politiske arbejde og ikke for eksempel valgkampe i hjemlandet.

Det argument kan Kristian Thulesen Dahl godt få øje på.

- Jeg vil heller ikke skrive under på noget, jeg ikke har set. Så det forstår jeg da godt. Man kunne jo nærmere klandre hende, hvis hun skrev under på noget, hun ikke vidste, hvad var. Og det er der jo heller ikke nogen i DF's ledelse, der har bedt hende om, siger han til BT.

Partilederen afviser at gå ind i den konkrete duel på ord mellem Karlsson og Messerschmidt.

Dog bekræfter han, at han blev kontaktet af Rikke Karlsson om lørdagen - få dage før hendes udmelding.

- Vi havde en samtale på en halv times tid. Hun sagde, hun ville sende mig en mail, og det gjorde hun også. Men det var mit indtryk, at vi skulle tale om det i løbet af den følgende uge, siger Kristian Thulesen Dahl til BT og fortsætter:

- Jeg åbnede også op for, at jeg kunne tage til Bruxelles, hvis det var nødvendigt. Jeg var ikke klar over, at hun mente, at vi skulle tale sammen i weekenden. Og så meldte hun sig ud, hvilket, jeg synes, er utrolig ærgerligt.

Thulesen Dahl slår fast, at det i hans optik var en sag for Bruxelles, fordi der "er rigeligt på mit bord i forvejen."

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip