Thulesen tror ikke på en flertalsregering

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tror ikke på, at der indgås aftale om en flertalsregering bestående af Venstre, DF, Liberal Alliance og De Konservative.

Det slår manden med flest mandater i blå blok fast, da han lørdag møder op for at forhandle regering med Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg.

- Det, har jeg aldrig troet, var en mulighed, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmål: Hvorfor ikke?

- Jeg tror, det er for uens partier at sætte sammen i en regering. Så jeg tror ikke på muligheden for at danne en flertalsregering. Det har jeg også sagt tidligere.

- Men nu må vi se, hvad den kongelige undersøger mener om det spørgsmål. Så vi må se, hvad han mener om det her, siger Kristian Thulesen Dahl med henvisning til Løkke, der er blevet udpeget til at undersøge muligheden for at danne en flertalsregering.

Til Politiken har DF's næstformand, Søren Espersen, udtalt, at fire konkrete DF-krav skal være opfyldt, hvis DF overhovedet skal overveje en regeringsdeltagelse.

Det drejer sig om en stram EU-linje, genindførelse af grænsekontrollen, en strammere udlændingepolitik - og så velfærdskravet om en offentlig vækst på 0,8 procent.

Espersen har kaldt det for "ufravigelige" krav. Så langt vil Kristian Thulesen Dahl ikke gå.

- Jeg bruger aldrig ordet ufravigeligt, og jeg bruger aldrig ordet ultimativt. Det er ikke, fordi jeg er ved at give mig, men jeg har gode erfaringer med at forhandle på den baggrund, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Vi har udpeget fire områder, som er særligt vigtige for Dansk Folkeparti. Og det er vigtigt, at vores forhandlingspartnere ved, at de er meget vigtige for Dansk Folkeparti.

- Det er fire ting, vi har nævnt i månedsvis. Der er også andre områder, som eksempelvis dagpengene, som vi gerne vil kigge på, siger Kristian Thulesen Dahl.

Foruden formanden er også Søren Espersen og Peter Skaarup med på DF-holdet til forhandlingerne.

Espersen har ikke mere at tilføje i forhold til sine kommentarer om DF's "ufrivillige" krav, men han har et lille smil på, da emnet bliver bragt på banen på vej ind i forhandlingslokalet.

/ritzau/

Dagens Gossip