Ti borgere i Furesø har givet 30 flygtninge tag over hovedet

Furesø Kommune har lanceret en kampagne, der skal få borgere til at tilbyde deres private boliger til flygtninge. Det skriver Furesø Avis.

Kampagnen har indtil videre fået ti borgere til at melde sig og tilbyde deres private boliger til de nye borgere. Det viser en opgørelse fra Furesø Jobcenter.

- Og det passer faktisk meget godt til det behov, der er lige nu. Vi har i øjeblikket i alt 30 personer - flygtninge, familiesammenførte og deres børn – boende midlertidig til leje hos private furesøborgere, fortæller analysekonsulent Karen Adler-Nissen til Furesø Avis.

Ifølge lokalmediet er de 30 flygtninge fordelt i 11 forskellige private bolige. Både værelser, annexer og hele huse.

Karen Adler-Nissen fortæller, at der senere på året kommer til at være behov for endnu flere private boliger. Kommunen forventer at modtage i alt 102 flygtninge i løbet af 2016.

- Vi håber derfor meget, at der er flere borgere, der har mulighed for at hjælpe med en lejlighed eller et værelse, der er ledigt i deres ejendom midlertidigt, siger hun til Furesø Avis.

Kommunen tilbyder at hjælpe de private udlejere med praktiske råd i lejepersioden, og de giver også gerne tolkebistand.

Adler-Nissen er sikker på, at privat indkvartering er vejen frem.

- Der er ingen tvivl om, at det gavner integrationen, når en flygtning bor til leje hos eksempelvis en dansk familie. Vi ser i mange tilfælde, at udlejerne helt frivilligt hjælper med at oversætte eksempelvis breve, som kan være svære at forstå, og det gavner helt klart også den sproglige integration, når en flygtning bor privat, siger hun.

Furesø Kommune har tidligere indlogeret flygtninge på hoteller, men det er ikke længere nødvendigt, efter at borgere har åbnet deres hjem.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip