Ti dræbt ved muligt selvmordsangreb i Istanbul

Ti mennesker er dræbt tirsdag aften ved to eksplosioner, der har ramt Atatürk-lufthavnen i Istanbul. Det oplyser den tyrkiske justitsminister, Bekir Bozag, til tv-stationen CNN Türk.

Omkring 20 er såret i angrebet, oplyser ministeren. Tv-stationen Haberturk meldte kort forinden om 40 sårede.

Justitsministeren kan dog foreløbig kun bekræfte, at der er tale om en enkelt selvmordsbombemand.

- Ifølge de oplysninger jeg har modtaget, åbnede en terrorist ild med en Kalasjnikov ved indgangen til Atatürk Lufthavns internationale terminal og sprængte derpå sig selv i luften, siger ministeren i en meddelelse til parlamentet.

Reuters citerer unavngivne embedsmænd for oplysninger om, at to personer sprængte sig selv i luften inden lufthavnens sikkerhedstjek. En anden kilde oplyser til tv-stationen CNN Türk, at tyrkisk politi skød mod de mistænkte i et forgæves forsøg på at uskadeliggøre dem, inden de detonerede deres bomber.

Kort forinden sagde tyrkiske embedsmænd til CNN Türk, at der kan have været tale om et selvmordsangreb. Ifølge tv-stationens oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Der er sendt et stort antal politifolk og ambulancer til stedet. Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet umiddelbart efter bragene.

Sidste år brugte 61 millioner passagerer lufthavnen, der er Tyrkiets største og Europas tredjestørste målt på passagertal.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb i de seneste måneder, som Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

Der er flere daglige afgange mellem Københavns Lufthavn og Atatürk-lufthavnen.

Ifølge Ritzaus oplysninger var forsvarsminister Peter Christensen (V) netop lettet fra lufthavnen, da eksplosionerne ramte.

Forsvarsministeren var med udenrigsminister Kristian Jensen (V) på besøg i Tyrkiet og fløj hjem til København med rutefly fra Adana via Istanbul.

Den amerikanske justitsminister, Loretta Lynch, siger tirsdag, at hun afventer en briefing om angrebet i Istanbul.

- Vi vil helt klart undersøge det, siger hun.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip